El nostre objectiu és l’estimulació i enriquiment de les estructures neuronals que faciliten l’entrada i el trànsit d’informació audiovisual. Aquestes estructures formaran xarxes organitzades que permetran que el pensament i el coneixement flueixi amb major eficàcia en el present i el futur. Per a això disposem d’un temps crític (2 a 7 anys).
Utilitzem el procediment ideat per GlennDomen en un programa d’elaboració pròpia que compta amb més de mil bits d’informació visual i deu mil d’informació auditiva organitzada en diferents categories del saber: ciència, art, naturalesa, societat, personatges, etc.
Comptem amb una versió d’estimulació neuronal en clau lectora, Sensor. Es tracta d’utilitzar estímuls verbals o paraules, vinculats a l’objecte que representen, per generar imatges amb les quals relacionar el procés lector quan s’iniciï de manera formal (sistema fonològic – sil·làbic).
Estimulació del desenvolupament senso-neuro-motriu en temps crític (3 a 7 anys).
Aquest programa es basa en el desenvolupament natural del sistema nerviós de l’ésser humà fins a aconseguir la maduresa que permet la seva funcionalitat, respectant la diversitat de ritmes i peculiaritats. Es tracta d’acompanyar i afavorir aquest procés proposant de forma dirigida postures, moviments i desplaçaments degudament seqüenciats per a una bona coordinació perceptiu – motora i l’establiment d’una lateralització adequada. Aquest és un dels processos de desenvolupament bàsics no solament a nivell de prevenció sinó també com facilitador de destreses tant de coneixement (direccionalitat o referents espacials) com a motrius (ritme, equilibri o agilitat), personals (ordre o seguretat) i socials (autocontrol o regulació).
Estimulació per al desenvolupament de capacitats cognitives i l’automatització d’una seqüència de pensament lògic.
El nostre objectiu és treballar amb els nostres nens i nenes des del començament de la seva escolaritat un dels àmbits de desenvolupament que tradicionalment s’ha vingut vinculant a l’escola, però que s’associava a edats posteriors pel seu component abstracte: comprendre, raonar, resoldre problemes, etc. L’experiència ens diu que des d’una molt primerenca edat els nostres infants identifiquen, comparen, relacionen i prenen les seves decisions. A l’àrea perceptiu – cognitiva els ajudem a posar paraules a allò que significa pensar, a les diferents formes de pensar i com es fa. Pretenem dotar-los de rutines i destreses de pensament que puguin aplicar a les diferents situacions que els toqui viure. Pretenem generar hàbits de pensament que els permetin aprendre a pensar i a aprendre en clau de lògica i raonament.